Bio

Theo Sieben is geboren in de Brabantse Peel, een regio met een levendige folk-en rocktraditie. Hij speelde in bands, maar ging al snel klassiek gitaar studeren aan het conservatorium. Daarna vertrok hij naar  Amsterdam, eerst werkte hij als sessie gitarist, en later ook als componist, van filmmuziek en muziek voor dans en theater. In 2015 en 2016 jaar tourde hij met Henny Vrienten, PAULUSMA ( de band van Daryll-Ann frontman Jelle Paulusma), Ellen ten Damme, Frederique Spigt en Bertolf. In de zomer van 2016 kwam hij in de band van Douwe Bob, en speelde in 2017 mee in de AFAS live concert hal. Tevens tourde hij met Niels Geusebroek met de theatershow “Wildfire”. Op dit moment werkt Theo aan de opnames van zijn 4e solo plaat!

Theo speelde zijn rootsy songs al oa tijdens het Folkwoods festival, Flachland festival, Documenta, Into The Great Wide Open, Naked Song en de Winterparade. Ook speelde hij in de HMH de aftershow van Rodriguez.

In maart 2016 brengt hij zijn derde plaat uit getiteld Delphinidin. Oor zegt “Delphinidin is op alle fronten een voltreffer”. Heaven zegt:…die typisch Amerikaanse roots elementen zo fris aan elkaar koppelt dat er iets nieuws ontstaat”.

In 2012 bracht hij “Invite to Dance” uit, de enige Nederlandse rootsplaat die het jaarlijstje van de EuroAmericana Chart haalde (Rein vd Berg). Ook de OOr, Parool en Heaven schreven erg mooie recensies.

In 2011 bracht hij “Until Grass” uit, zijn debuut cd met eigen songs. Real Roots Cafe noemde deze plaat een “nieuwe folk klassieker”.

(For English, please click here.)

Delphinidin is opgenomen in de Trackingroom in Amsterdam, een studio gespecialiseerd in live studio opnames en voorzien van mooie oude vintage buizen microfoons. Er zijn gastrollen voor bijvoorbeeld Joost Belinfante (CCCinc) Rob Klerkx (Moke) en Dave Menkehorst. Naast de gitaren van Theo zijn er trompetten (Siebren van Doesem), een euphonium (Henrik Holm) en de French horns van Allard Robert te horen. Het is een virtuoze gitaarplaat geworden, vaak in een take opgenomen zonder edits, op de manier van de jaren 60 en 70. Bijna alle tracks zijn gespeeld op National resonator gitaren, en je hoort invloeden van Theo’s reizen door het zuiden van de VS.  Aanvullende opnamen werden gedaan in de de eigen “High Wind Howl Studio”. Daar heeft Theo ook de plaat zelf gemixt. Delphinidin is de naam van een pigment, dat zorgt voor de blauwe kleur in bloemen. Of dat de wijn donker kleurt. Omdat “Delphinidin” een op de blues geinspireerde plaat is, kreeg ie een blauwe titel mee.

 Press photos

Click here to download high-res press photos.

English

Theo Sieben was born in Brabant, the South of Holland, a region with a long-standing folk tradition. However, he decided to study the classical guitar. After his graduation he worked as a session player, playing guitar, but also lapsteel, banjo and mandolin with many Dutch artists. He also composes music for film, modern dance, television and theatre. In 2011 he released his debut album Until Grass. It was immediately called “a new folk classic”. Following it’s release he played many festivals and stages. In 2012 he released Invite to Dance, his second album. His third album, called Delphinidin, was released in the beginning of 2016. After touring with Henny Vrienten, Paulusma en Bertolf in 2015. Next to his solo career he joined the band of Douwe Bob, the dutch Eurovision Song contest entry.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *